Bursa Mankenlik Ajansı

Bursa mankenlik ajansı, televizyon, sinema ve dijital mecralar için üretilen dizi, sinema ve reklam, tanıtım, mankenlik yarışmaları gibi yapımlara ünlü, yarı ünlü, manken ya da foto model temin eden profesyonel bir kuruluştur. 


Mankenlik ajansımız, oyuncular ya da modeller ile yaptıkları iş sözleşmelerine dayanarak yapım şirketleri, markalar ve oyuncular arasında gelişen iş birliklerinde her iki tarafın hak ve sorumluluklarını takip etmektedir. Ayrıca ihtiyaç halinde koruyup düzenleyen, oyuncu ya da modellerin hak ve alacaklarına en geniş anlamda söylememiz gerekirse garantör olarak dâhil olan işletmelere denmektedir. 


Oyuncu ya da manken, model olmak isteyen bireylerin profesyonel olarak hizmet veren Bursa reklam ajansı ya da Bursa mankenlik ajansı ile irtibat kurmaları oldukça kolaydır. Ana sayfa üzerinden sizlerden istenen başvuru formunu hatasız ve eksiksiz doldurmanız halinde ajansımız sizler ile irtibat kurmaktadır.


Bursa Mankenlik Ajansına Nasıl Kayıt Olunur?

Model ya da manken olmak isteyen bireylerin reklam ajansımıza kayıt olma süreci, ana sayfa üzerinde bulunan iletişim formunu doldurmanız ile başlamaktadır. Bu esnada model adayların çok dikkatli olması gereklidir. Sizlerden istenen bilgileri hatalı ya da eksik doldurmanız ajans tarafından yapılacak olan değerlendirmelerin olumlu ya da olumsuz yönde etkileyecektir. Mankenlik ajansına kayıt olmak çok kolaydır. Eğer kayıt olmayı düşünüyorsanız hemen ana sayfa üzerinde bulunan aday başvuru formunda sizden istenen bilgileri doldurarak ajansımıza kayıt olabilirsiniz.


Mankenlik Ajansına Kimler Kayıt Olabilir?

Mankenlik genel tabir olarak herhangi bir yaş, cinsiyet ya da diğer soyut kavramları içerisinde barındırır. Bugün farklı amaçlar ve projeler için bebeklerden yaşlılara kadar birçok kişiyi manken olarak kullanabilen çalışmalar olduğunu görmekteyiz. 

Şişman, zayıf, yaşlı, genç, uzun, kısa fark etmeden herkes reklam ajansına başvurabilir. Bir ürün ya da hizmetin tanıtımı projesinde yer alabilirsiniz. Bugün birçok farklı projede farklı özellikleri olan kadın, erkek ya da çocuk manken adaylarına ihtiyaç duyulduğundan bu alanda yetenekli olduğunuzu düşünüyorsanız tek yapmanız gereken başvuru formumuzu doldurmanızdır. 


Mankenlik Cast Çekimleri Nasıl Olur?

Bursa mankenlik ajansı, cast çekimleri profesyonel stüdyolarda profesyonel araç ve gereçler kullanılarak yapılmaktadır. Kayıt esnasında manken ya da model için adaylardan yapması istenilen koşullar önceden paylaşılmaktadır. 


Mankenlik video çekimleri ya da fotoğraf çekimleri tamamlatıldıktan sonra manken adayına bilgi verilmekte ve olası projelerde yer alması için adayın bilgileri yapımcılar ile paylaşılmaktadır.


Bursa mankenlik ajansı hakkında detaylı bilgi almak ve mankenlik aday başvuru formu hakkında aklınıza takılan soruları yanıtlamak için hemen iletişim kanallarımızı kullanabilirsiniz.


Mankenlik/Oyuncu Ajansları

Mankenlik yarışmaları, televizyon, sinema ,oyunlar ve dijital platformlarda kullanılmak için üretilen dizi, sinema, reklam, tanıtım vs. Yapımlar için manken adayları değerlendirmeleri yapmaktadır. Ünlü (celebrity), yarı ünlü (semi celebrity), no-name oyuncu, manken, fotomodel temin eden sektörün en iyi mankenlik ajansı Bursa mankenlik ajansıdır. 


Mankenlik ajansımızda oyuncular ya da modelleri ile yaptıkları iş sözleşmelerine dayanmaktadır. Yapım yani prodüksiyon şirketleri ya da markalar ile oyuncu arasında gelişen iş birlikleri her iki tarafın hak ve sorumluluklarını takip etmektedir. Böylelikle oyuncuların hak ve sorumlulukları güvence altında olmaktadır. Ayrıca gerekli düzenlemeleri de yeri geldiğinde yapmaktadır. Bu kısımda mankenlik ajansı bir nevi garantör olan ticari işletmelerdir de denilebilir. 


Oyuncu ajansları ya da mankenlik ajansları her yaş grubundan yetenekli olan adaylara çeşitli mecraları kullanarak portföylerinde biriktirirler. Mevcut oyuncu kadrosuna yaş, cinsiyet, yetenek ve diğer özelliklerine göre ayrı kategorilere ayırmaktadır. Güncel cast kadrosunu yapım şirketlerine uygun olarak yapım şirketlerine sunmaktadır. 


Mankenlik ajansları, kendisine başvuran müşterilerin seçimleri doğrultusunda aday olan mankenlerin projeleriyle ilgili bilgilendirilmektedir. Deneme seçimleri/ oyun verme üzerine bu adayları yönlendirmektedir. Müşterilerimizin projede çalışmak istediği oyuncular için projenin yayın süresi ya da hangi mecralarda olacağı, oyuncu ya da mankenin deneyimi olup olmasına göre özel bütçe teklifleri de hazırlamaktadır. Mutabık kalınan bütçe üstünden set günü, çalışma bütçesiyle ilgili manken adayından uygunluk alarak yapım şirketleri ile manken adayı adına sözleşme imzalanmaktadır. 


Bursa mankenlik ajansı diğer oyuncu ajanslarının aksine oyuncusuna teklif ettiği ve oyuncusunun projede yer aldığı ücretlere de garantör olarak yer almaktadır. Makul süre içinde müşteriden tahsil edilemeyen alacaklar için de hukuki süre başlatırken mankenin alacağı ücreti de bu süreçte kendi bünyesinden karşılamaktadır. 


Oyuncu ya da model adayları için reklam ajansına kayıt olmadan evvel mutlaka iyi bir araştırma yaptırmak bundan dolayı önemlidir. 


Mankenlik Ajansı Nasıl Olmalıdır?

Bir reklam ajansı ya da mankenlik ajansın bazı özellikleri olmalıdır. Örneğin; sektör geçmişi, bu alandaki deneyimleri, işletmenin sermaye yapısı ve yeterliliği, hangi projelerde yer aldığı, kendisi ile çalışan oyuncular/modeller, bütçe saklamadan oyuncu/model ile yapılan sözleşmede belirli oranlarda komisyon oranlarına da sadık kalması, hak edilen ücretleri de zamanında ödemesi, yapım şirketleri ya da müşteriden alınacak ücretleri tahsil aşaması ya da bu süreci nasıl yönettikleri gibi detaylı bilgileri mutlaka sizler ile paylaşmalıdır. 


Manken Adayları Dikkat Etmesi Gerekenler

Bursa mankenlik ajansı manken adayları ya da oyuncu adayları için her detayı düşünerek hareket etmektedir. Ancak yine de bu alanda çalışmak isteyen adayların dikkat etmesi gereken bazı unsurlar bulunmaktadır.


Reklam ya da mankenlik ajanslarına kayıt yaptıracak olan adayların dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Bu anlamda en çok dikkat edilmesi gereken kurumsal ve adil bir sözleşme imzalanmasıdır. Özellikle çok uzun süreli ve ağır cezai şartlar bulunan sözleşmeleri imzalamaktan kaçınmaları, iş ciddiyeti ve disiplini üzerine sorumluluklarını saptayan kurumsal ve adil sözleşmeleri olan firmamız gibi oyuncu ve manken ajanslarını tercih etmelidirler. 


Ajansımız bu konuda manken adaylarına uygun sözleşmeler sunmakta, İş sağlığı ve güvenliği ve iş ve işçi çalışma yasalarına göre uygun maddeleri olan sözleşmeler ile birlikte çalışmalarına devam etmektedir. 


Bursa mankenlik ajansı; oyuncusu ya da mankenlik adayı için bütçe tekli hazırlar, oyuncunun deneyim ve yeteneklerini, yer alacağı projenin niteliği, yayın süresi ve mecraların tamamını dikkat almaktadır. 


Hiçbir deneyimi ya da tecrübesi olmayan adaylar için teklif hazırlarken öncelik adayın bu projede yer almasına dikkat etmektedir. En uygun ve yapılası bütçe teklifleri sunularak adaya uygun olmasına dikkat etmekteyiz. 


Deneyimli olan adaylar içinse en doğru fiyatlama yapılarak hem Bursa ajansımızın hem de oyuncunun yüksek ücreti alması da hedeflenmektedir.  Ajansımız müşterilerimiz ile mutabık kalınan bütçe doğrultusunda oyuncusuna set iş gününde, tüm çalışma koşullarını içeren ve alacağı net ücret ile işi son kez teklif ettiğinde oyuncu teklifi ciddiyetle değerlendirmektedir. Nihai kararı yine Bursa reklam ajansının ekibine olumlu ya da olumsuz bir şekilde bildirilmektedir. 


Eğer işin kabul edilmeme durumu varsa mutlaka adayın bir gerekçe sunması gereklidir. Problem çalışma saatleri, ödeme vadesi, koşulları ya da bütçe ise bu sorun müşteriye de iletilmektedir. Bu durumda revizyon da talep edilebilir. Müşteri bu duruma olumlu bakarsa yeni bir teklif düşünülür. Bu ve bunun gibi maddeler sözleşmeler dâhilinde ele alınır. Model adaylarına en iyi şartların olacağı sözleşmeler sunulmaktadır. Bu konuda ayrıntılı detaylar için ajansımızdan yardım talebinde bulunabilirsiniz. Mankenlik ajansına kayıt olmak için hemen ana sayfa üzerinde bulunan başvuru formunu doldurabilirsiniz.