Bursa Web Tasarım Kursu

Markamız ile rakiplerimiz arasında öne çıkmak istiyorsak eğer kaliteli ve markamızı anlatan bir web tasarıma sahip olmamız gerekir. Bize özel olarak hazırlanmış web tasarımlar, markamız için oldukça önemlidir. Hal böyle olunca da web tasarımı öğrenmek isteyen birçok kişi için web tasarım kursları da önem kazanmıştır. Reklam ajanslarının önemli bir iş olan web tasarımı herkes yapamaz. Web tasarım alanında ilerlemek istiyorsak eğer Bursa web tasarım kursuna gitmemiz şarttır. Peki web tasarım nedir, web tasarım kurslarında ne öğrenilir, Bursa web tasarım kursu var mıdır gelin beraber inceleyelim. 


Web tasarım nedir?

Tasarım fikirlerinin estetik çizgisinde, bir amaç için belli ilkeler tarafından yönlendirildiği, düzenlendiği ve bunların uygulamaya yani tasarımın yazılım haline dönüşmesi işlemleridir. Bu işlemlerin tamamlanmasının ardından ortaya aktif bir web sitesi çıkar. Web tasarımı (aktif web sitesi) uygulamasının ardından son kullanıcılar bir web tarayıcısı yardımıyla internet üzerinden web sitelerine erişebilirler. Kullanıcılar tarafından sıklıkla ziyaret edilecek olan web tasarım sitenizin sizi ve markanızı iyi bir şekilde temsil ediyor olması önemlidir. 


İyi tasarlanmış bir web sitesi gözü yormayan, basit içerikler ile hazırlanmış ve kişinin aracına uygun bir şekilde hizmet verir. İçerisinde fazla bilgi barındırmaz ve hangi alanda kullanılması gerekiyorsa o alana yönelik hazırlanmış olmalıdır. 


Tasarımın her dalında olduğu gibi web tasarımı içinde de belli ana hatlar oluşturularak çalışmalar yapılır. Düzen: Kullanılacak grafik ve metinler belli düzende olmalıdır. Web sitelerinin önemli bir hedefi de kullanıcıların ilk bakışta aradıkları bilgiyi hızlıca bulmalarına yardımcı olmaktır. Bu, tasarımın dengeli olması, tutarlılık göstermesi ve bütünlüğünü düzen içinde korumasıyla beraber geçerli olabilecek bir durumdur.


Renk: Renk seçimi müşteri isteklerine ve amaca bağımlıdır; Bu basit bir şekilde yalnızca siyah-beyaz renklerle yapılabilmekle birlikte web uyumlu renkler kullanarak da bir kişinin veya bir kuruluşun kişiliği, markası kendisini ifade edebilir.


Grafikler: Web tasarımı için grafikler logo, fotoğraf, clipart veya simgeler şeklinde kullanılabilir. Kullanım kolaylığı açısından çok sıkışık bir yapıda olmamalı, sayfanın açılış hızını etkilemeyecek boyutta, web sayfasının içeriği ile uyumlu olmalı, uygun şekilde konumlandırılmalıdır.


Fontlar: Çeşitli yazı tipleri kullanımıyla bir web sitesinin tasarım kalitesini artırabilirsiniz. Çoğu web tarayıcıları yalnızca "web-güvenli yazı tipleri" olarak bilinen fontları, okunaklı bir şekilde görüntüleyebilir, bu sebeple tasarımcı olarak yaygınca kabul gören bu grup içindeki fontlarla çalışmaya özen gösterilmesi faydalı olacaktır.


İçerik: İçerik ve tasarım görsel ve metin yoluyla sitenin vereceği mesajı geliştirmek için birlikte çalışabilir. Okuyucusunu şaşırtmak onlarda heves uyandırmak için istediklerini onlara vermek gerekir, bu şekilde kullanıcılar sitede daha çok vakit geçireceklerdir. Kullanacağınız yazılı metin her zaman ilgili ve faydalı olmalıdır. İçerikle alakalı anahtar kelimeler içermeli, arama motorları için optimize edilmeli ve uygun uzunlukta olmalarına dikkat edilmelidir. Tüm bu sıraladığımız unsurları Bursa web tasarım kurslarından ya da herhangi bir web tasarım kursundan öğrenmemiz mümkündür.


Web tasarım kursu nedir?

Web Tasarım Kursuna; Kendi internet sitesini oluşturmak, bilişim dünyasında ve Reklam ajanslarında Webmaster olarak çalışmak isteyenler katılmalıdır. Web Tasarım Kursu içerisinde Html, CSS, Dreamweaver, Photoshop, Flash, Jquery ve Seo teknikleri programlarının yanı sıra Web Sitelerinin tasarımından yayınlanması ve yönetimi dahil tüm süreci kendiniz yapabilir duruma gelirsiniz..Bu kursun sonunda mobilya sitesi , kişisel web sitesi, hastane sitesi , inşaat sitesi , firma siteleri , okul siteleri , ajans siteleri gibi internet sitelerini hazırlayabilir ; ayrıca alışveriş sitesi , emlak sitesi , forum sitesi , haber sitesi , tatil sitesi gibi sitelerin de arayüzlerini tasarlayabilirsiniz.


Web tasarım sertifikası nedir nasıl alınır?

Bir reklam ajansında çalışmak ya da kendinizi web tasarım konusunda geliştirmek istiyorsanız ilk yapmanız gereken şeylerden biri web tasarım sertifikası almak olmalıdır. Bir üniversite mezunu olmanıza bile gerek olmadan web tasarım sertifikası alabilir, ve reklam ajanslarının web tasarım alanında çalışmaya başlayabilirsiniz. Bursa web tasarım kurslarından da alabileceğiniz web tasarım sertifikasını almak için, Milli Eğitim bakanlığından ruhsatlı bir kurstan eğitim almak ve sınavlarını başarıyla geçmek gerekir.


Web Tasarım Sertifikası, firmaların bilişim departmanlarında çalışmak isteyenlerin veya kendi işini kurmak isteyenlerin sahip olması gereken belgelerdendir. Son zamanlarda çok sık sorulan ve ihyaç duyulan bu eğitime katılmanın ön şartı Bilgisayar Temel Kullanım Bilgisine sahip olmaktır. Web Tasarım Mesleği internetin yaygınlaşmasıyla birlikte son zamanların en gözde mesleği haline gelmiştir. Özellikle masrafsız ve ön maliyetlerin düşük olduğu bir iş kurmayı düşünenlerin aklına gelen ilk mesleklerdendir. Bu işte tüm sermaye bilgi birikimi ve tasarım yeteneğidir. İşi icra etmek için mekana ve zamana bağlı değilsinizdir. Bu özelliği sayesinde ek iş ve ek gelir elde etmek isteyenlerin de sıklıkla başvurduğu bir iş alanıdır. 


Web Tasarım Sertifikasına Sahip Bir Birey;

  • İnternet sayfalarının genel çalışma mantığına hakimdir,
  • Web siteleri yapabilir, yayına alabilir,
  • Html kodlama bilgisine sahiptir,
  • Css kotlama bilgisine sahiptir,
  • Photoshop bilgisine sahiptir,
  • Tasarım tekniklerine sahiptir,
  • Tasarladığı bir görseli web arayüzü olarak ayarlama bilgisine sahiptir,
  • ftp bilgisine sahiptir,
  • Domain, host gibi terimler hakkında bilgi sahibidir ve yönetimine hakimdir.
  • Plesk ve C panel kullanımına hakimdir


Tüm bu anlattıklarımızın yanı sıra Bursa web tasarım kurslarından birine katılarak, kendinize yeni bir hobi edinebilir ya da boş zamanlarınızda güzel tasarımlar yaparak sevdiğiniz kişilerin markalarına destek olabilirsiniz. Günümüzde birçok kişi aktif olarak Farklı bir iş alanında çalışırken, akşamları home ofis olarak web sitesi tasarlayarak ek gelir elde etmektedir. Sizde Bursa web tasarım kursları sayesinde sanal aleme bakış açınızı değiştirebilir, hatta bu alemden gelir bile elde edebilirsiniz.