Instagram Tasarımı Değişecek mi?

Bildiğimiz üzere İnstagram akışı uzun zamandır fotoğraf, video ve reels gönderilerinden oluşuyor. Akış tasarımı artık tamamen değişiyor. İnstagram, video platformuna dönüşüyor. İnstagram başkanı Adam Mosseri, kullanıcıların İnstagram’da geçirdiği zamanın %20 sinden fazlasını videolu içeriklerle geçirdiğini duyurmuştu. Bu sebeple İnstagram akış tasarımını video/ reels  fazlalıklı olacak şekle dönüştürmek istediklerini açıkladı. 


İnstagram Hikayeler Kısmı Kalkıyor!

Tasarım değişimi ilk olarak hikayeler kısmında gerçekleştirilecek. Hikayeler kısmı durmaya devam edecek; fakat artık en üstte, profillerin etrafında renkli yuvarlak şeklinde olmayacak. Hikayeler de videolu içerikler gibi ana sayfada tam ekran şeklinde karşımıza çıkacak. 


Fotoğraflar da Tam Ekran Olacak! 

Videolu gönderiler ve hikayelerin tam ekran olduğu gibi paylaşılan fotoğraflar da tam ekran görüntülenecek. Yani artık İnstagram akışında sadece tam ekran video ve tam ekran fotoğraflı içerikler yer alacak. 


Sürekli değişen ve gelişen uygulama güncellemeleri bazen çok sevilip hemen ayak uydurulabilirken, bazen de eleştirilip güncellemenin geri çekilmesine bile neden olabiliyor. Aslında bütün sosyal platformlar birbirlerinden etkilenip, yaptıkları güncellemelerle birbirlerine benziyor diyebiliriz. Sizce bu İnstagram tasarım değişikliği nasıl tepkiler alır?