Trendyol'da Reklam Vermek

Ülkemizde en fazla kullanılan e-ticaret sitelerinden biri olan Trendyol, özel indirimlerini ve güncellemelerini reklamlar aracılığı ile takipçilerine sunmaktadır. Trendyol için çekilen reklamlar sosyal medya platformlarında, TV, radyo ve billboardlar üzerinde gösterilmektedir. Trendyol reklamları için sitenin kendi sitesi üzerinde yayımlanan günlük, haftalık reklamlar ya da normal reklamlar olarak ele almak doğru olacaktır. Normal reklamlar Trendyol ekibi tarafından ajanslar aracılığı ile yapılan reklamlar iken e-ticaret sitesi olmasından dolayı kendi sitesinde de ürünlerin reklamlarını paylaşmaktadır. Bu reklam sürelerine de satıcıların kendileri karar vermektedir. 


Trendyol reklamları hakkında birçok önemli husus bulunmaktadır. Hemen hemen her yerde karşımıza çıkan bu e-ticaret sitesinin reklamları nasıl çekilmekte, reklam gücü nedir, Trendyol reklamlarında nasıl yer alabilirsiniz gibi sorular ajanslara en çok sorulan sorular arasındadır. E-ticaret siteleri içerisinde en yaygın olarak kullanılan Trendyol’ un reklam projeleri, ücret ödemeleri, site içerisinde yayımlanan reklam süreleri, reklamı nasıl vereceğiniz ve daha birçok detay bulunmaktadır. Bu yazımızda Trendyol reklamları nelerdir, Influencer ve reklam yıldızları bu reklamlarda nasıl yer alır, kazançları nelerdir sizler için detaylandırdık. 


Trendyol Reklamları

Bir ürün ya da hizmeti e-ticaret sitesi Trendyol üzerinde potansiyel müşterileriniz ile buluşturmak istediğinizde yapmanız gereken önce site yetkilileri ile iletişime geçmektedir. Şu anda en çok kullanılan e-ticaret sitesi olduğundan potansiyel müşteri kitlenizi arttırmak için Trendyol harika çözümler sunmaktadır. Bundan dolayı ürün ve hizmet sahibi birçok şirket Trendyol ile anlaşmaktadır. Trendyol da ürün ve hizmetleri takipçilerine sunmak ve haberdar etmek için reklamları kullanmaktadır. Bu reklamlar nasıl oluşturulur hadi birlikte öğrenelim.


Trendyol da reklam paylaşmak için yapmanız gereken Trendyol reklam yönetimi sayfasına girmeniz ve “yeni reklam oluştur” butonuna tıklamanızdır. Bu alanda reklamlarınızı oluşturabilirsiniz. Trendyol bu konuda oldukça açık ve sade bir ara yüze sahiptir. Satıcı statüsünde olan kullanıcılar kolay bir şekilde reklam oluşturabilirler.


Trendyol Influencer Reklamları

E-ticaret sitesi Trendyol reklamları hakkında en çok merak edilen konulardan biri Trendyol Influencer reklamları olmaktadır. Burada Trendyol tarafından paylaşılan bazı bilgiler bulunmaktadır. Bunlardan bazılarını inceleyelim. Örneğin; Trendyol üzerinde reklam paylaşım reklamı için en erken 7 gün sonrası için talep oluşturmanıza izin verilmektedir. Reklam bütçeleri doğrudan reklamların performanslarına etki ettiğinden bütçeniz arttıkça paketinize daha fazla Influencer eklenmektedir. Bu şekilde daha fazla müşteriye ulaşmanızda sağlanır. 


Trendyol reklamları hakkında oldukça fazla titiz bir çalışma göstermektedir. Örneğin; reklamda yer alan ürünlerin kalitesi, gönderim şartları ve fiyatları üzerinde detaylı araştırmalar yapmaktadır. Trendyol, burada satıcıların doğrudan Influencer ile iletişime geçmesine gerek olmadığını söylemektedir. Burada reklam paylaşmak isteyen bireyler sadece Trendyol üzerinden talep oluşturması yeterlidir. Influencer reklamları hakkında daha detaylı bilgileri Trendyol kendi sitesi üzerinde de erişebilirsiniz.


Trendyol Reklamlarında Nasıl Yer Alırız

Trendyol reklamları hakkında bilmeniz gereken ilk şey Trendyol satıcı paneli üzerinde eğer mağaza bilgileriniz onaylanmasının ardından Trendyol reklamları verebilir olmanızdır. Trendyol satıcı paneline kullanıcı bilgileriniz ile giriş yaparsınız ardından Trendyol üzerinde e-ticaret mağazalarını yönettiklerini bir kısımdır. Trendyol da ürünlerinin satışını yapmak isteyen işletmeler için yapılmıştır.


Özellikle pandemi sonrası e-ticaret sitelerinden yapılan alışverişler arttı. Bu da işletmelerin Trendyol gibi e-ticaret sitelerinde yer almasına neden oldu. 2020 yılı ve sonrası verilerine baktığınız küçük-orta ve büyük işletmelerin birçoğu bu tarz e-ticaret sitelerinde yapmış oldukları kar oranını normale oranla daha fazla arttırdı. Satışlarını 2x yapmak isteyen işletmeler önce Trendyol ile anlaştı ardından buradan ürünlerinin reklamlarını yapmaya başladı. Bugüne kadar birçok satıcı Trendyol üzerinde reklamların gücünü de kullanarak satışlarında başarılı oldu.


Trendyol Satıcı Panelinde Reklam için Ürün Ekleme

Son yıllarda işletmelerin artması ile Trendyol da yeni bir güncelleme ile satıcı paneli oluşturdu. Burada tekli ürün ekleme işlemleri de yapabilme imkânınız bulunmaktadır. Ürün ekleme yapmak için;

  • Trendyol satıcı paneline ulaşın ardından sizden istenen kullanıcı bilgilerini eksiksiz ve hatasız bir şekilde girin.
  • Panele giriş yapmanızın ardından üst kısımda yer alan ürün ekleme seçeneğine tıklayın.
  • Karşınıza gelen ekranda ürün bilgilerini, satış bilgilerini, ürün özellikleri, ürünün görsellerini paylaşmanızı isteyen bir formu doldurmanız gerekecek
  • Formu doldurmanız halinde artık reklam oluşturma da yapabilirsiniz. 
  • Formu hatasız bir şekilde doldurmanız bu esnada çok önemlidir.


Trendyol Reklam Oluşturma Ücreti

Ülkemizde yaygın olarak kullanılan e-ticaret sitesi Trendyol üzerinde reklam yayınlamak için bazı ücretler ödenmeniz gerekmektedir. Ancak sadece ücret değil bazı kurallara da uyum sağlamanız gerekmektedir. Trendyol bu açıdan satıcı olan kullanıcılar için şu hususları yayınlamaktadır;


  • Bir satıcı en az 1 günlük reklam oluşturabilir. Trendyol reklamları için saatlik reklamlar söz konusu değildir. Ancak ileride bu tarz özel güncellemeler gelebilir.
  • Reklam başlangıç tarihi olarak istediğiniz günü belirtebilirsiniz. (Formu doldurduğunuz gün dahi olmak üzere bu geçerlidir.)
  • Bir ürün reklamı için en fazla 50 ürün seçmeniz gerekmektedir.
  • Reklam oluşumu tamamlatıldıktan sonra ürün ekleme ye da çıkarma yapılmaz
  • Ayrıca reklamınız devam ederken yani yayında iken bütçenizi arttırabilir ve tıklama başına da maliyetinizi artırıp ya da azaltabilirsiniz. Bu konuda Trendyol ekibi reklamınızı uzatma ya da reklam adınızı değiştirme imkânı da size sunmaktadır. 
  • Günlük reklam bütçesi için ürün başına en az 10 TL ile en fazla 5.000 TL olacak şekilde de belirlemeniz gerekir.
  • Reklam toplam bütçesi de en fazla 50.000 TL şeklinde olabilir.
  • Oluşturmak istediğiniz ve “toplam bütçe” olarak adlandırılan reklamın toplam bütçesi, satıcının reklam bakiyesinden de fazla olmamaktadır. 
  • Reklam bütçesi doğrudan reklamın performansını arttırabilir. Bundan dolayı reklamınızı en doğru şekilde yapmanız gerekebilir. 
  • Trendyol reklam ücretleri hakkında ayrıntılı bilgi için Trendyol resmî sitesini ziyaret etmelisiniz.


Trendyol Reklamlarında Nasıl Yer Alırız

Trendyol reklamları hakkında merak edilen bir başka soruda Trendyol reklamlarında nasıl yer alacağımız sorusudur. Birçok insan Trendyol gibi özellikle sosyal medya ve TV ekranlarına yer alan Trendyol reklamlarında yer almak için ilk yapmanız gereken şey reklam ajanslarına üye olmanızdır. Ancak reklamlarda oynamak isteyen kişilerin bu açıdan oldukça dikkatli olmasında fayda vardır. Çünkü birçok insan dolandırıcılık faaliyetlerine maruz kalabilmektedir. Firmamız bu anlamda kurumsal bir ajans olup yıllardır bilgi bikrimi ve tecrübesi ile en ünlü e-ticaret sitelerinin projelerinde yer almıştır. Trendyol reklamları hakkında ayrıntılı bilgi edinmek ve reklamlarda yer almak için ana sayfamız üzerinden iletişim kurabilirsiniz. 


Reklam ajansımız ülkemizde yaygın olarak kullanılan e-ticaret siteleri için ajansımıza kayıt olan bireylerin profillerini yapımcılar ile paylaşmaktadır. Uygun görülen profiller Trendyol uygulamasının yaptırdığı reklam projelerinde yer almaktadır. 


Trendyol reklam projelerinde yer alan bireylerin kazançları da insanlar tarafından merak edilmektedir. Reklam projelerinde yer alan kişilerin kazançları hakkında net bilgi vermek doğru değildir. Reklamın etkisi, reklam türü, reklam projesi ve daha birçok etken reklam projesindeki gelirinizi etkilemektedir. Bundan dolayı ücret hakkında en net bilgiyi ancak proje içerisinde iken öğrenebilirsiniz. Trendyol reklamları hakkında daha fazla ayrıntı sitemizin ilgili blog yazılarında bulabilirsiniz.


Ay sonlarında, özel gün ve tarihlerde yaptıkları indirimleri kullanıcıları için paylaşan e-ticaret sitesi Trendyol ’un reklam projelerinde yer almak için hemen reklam ajansımıza kayıt olun ve reklam projelerinde yer almak için geç kalmayın. Ayrıntılı bilgi için hemen iletişime geçebilirsiniz.